Geçtiğimiz hafta İP milletvekili ve aynı zamanda Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik, CHP’li belediyeler hakkında çeşitli yorumlar yaptı. Ama o açıklamalar Sezen Aksu, Sedef Kabaş tartışmaları ve Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının hayatı felç etmesinden dolayı fazla tartışılmadı. Özellikle CHP’li belediyeler İstanbul ve Ankara’daki yoğun kar yağışı karşısında yine çuvallayıp halkın yaşamı felç olunca Ahmet Çelik’in o sözleri aklıma yeniden geldi.

          Ahmet Çelik “Ancak, CHP’li belediyeler ve başkanları (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti’nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler. Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler. İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP’li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez” diyor ve devamında “2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP’nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP’nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır” sözleriyle aba altından sopa gösteriyordu.

          CHP ile ittifak sayesinde milletvekili olmuş biri için oldukça yüksek perdeden açıklamalar bunlar. Biliyorsunuz İP isimli parti aldığı %9,96 oy oranı ile barajı geçemiyordu. CHP ile ittifak yapmasa ve tek başına seçime girmiş olsaydı TBMM’de İP isimli bir parti yer almayacak ve Ahmet Çelik diye bir milletvekili de olmayacaktı.

Şimdi gelelim asıl meseleye…

          İP Genel Başkanı Meral Akşener Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetirken, “Ablam bana ‘Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm’ dedi” diye ona aklınca kutsal cila çekerken İP’in milletvekili Ahmet Çelik niçin (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) vurgusu yapmıştır?

          Ekrem İmamoğlu İP’e her türlü kadroyu verirken, müdür-şef atamalarında İP’i tatmin ederken, ihalelerde İP’liler İBB’de vızır vızır dolaşırken Ahmet Çelik Ekrem İmamoğlu’ndan neyi istedi de alamadı acaba?

          İP’in siyasi ve kişisel menfaati olmadan selam dahi vermeyecek kişiler tarafından kurulduğu bilindiği için, İP’in bir milletvekilinin milleti, halkı, toplumu ilgilendiren bir olay için tavır almayacağı da bilinir. Zaten öyle bir değer yargıları olsaydı, HD(P)KK aşkından yanan, böyle çapsız, vizyonsuz Ekrem İmamoğlu yahut ona benzer diğer CHP’li belediye başkanlarını seçimlerde HDP ile bir olup desteklemezlerdi.

Ahmet Çelik’in meselesi etik bir konu değil, buram buram menfaat kokmaktadır.

  • Ahmet Çelik İBB’den ihale mi istedi alamadı?
  • Ahmet Çelik gazetelerine İBB’den reklam mı istedi alamadı?

 

          Oysa Ekrem İmamoğlu bu istekleri karşılıksız bırakacak biri değildir. Zaten sosyal medya algısıyla, beslediği gazete ve televizyon kanallarıyla balon gibi şişirilen ve o balonun indirilmemesi için beslemeye devam edecek biri, niçin Yeniçağ gibi yalama- besleme bir gazeteyi bu talepler karşısında yok saysın ki?

          Ahmet Çelik zaten bu iki talebi karşısında bile tatmin ediliyorsa İBB’de ne rezillik yaşanırsa yaşansın arkasına dönüp bakmaz.

          Bize, AK Parti ve MHP’nin kanlı bıçaklı olduğu döneme ait 8 yıl önce yazdığımız yazıları hatırlatan ve İBB beslemesi trolleriyle hakaretler ettiren Ekrem İmamoğlu’nun çakma Goebbels’i Murat Ongun acaba İP milletvekili Ahmet Çelik’in direkt İBB’yi hedef alan bu açıklamalarına cevap vermiş midir?

          Gerçi Çakma Goebbels Murat Ongun, İstanbul’a yağan kar sonucu İstanbul halkının yaşamını nasıl felç ettiklerine dair besleme trolleriyle algı yaratmakla meşgul. Mağdur halka “troller” diye hakaret eden Murat Ongun’un Ahmet Çelik’le uğraşacak vakti yoktur yahut Ahmet Çelik’i arayıp “derdin neyse gel de çözelim” demiştir.

          Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediye başkanları İP’in milletvekili, il ve ilçe başkanlarıyla istişare etmiyormuş… Sanırsın halka hizmet projeleri var hepsi çöpe gidiyor.

          Ahmet Çelik ihale, rant, kadro isteme dışında sizin partinin ne talebi olabilir ki CHP’li belediyelerden?

          Yerel seçimlerden sonra İP genel başkan yardımcısını Tunç Soyer’in yanına müdür olarak gönderecek kadar siyasi ahlaktan bihaber parti değil misiniz siz?

          İP Milletvekili Bedri Yaşar, Mansur Yavaş’tan 107 milyonluk ihale aldığında ve bunu da pişkince “Çocuklarım ihaleyi almış, haberim yoktu, sonradan öğrendim” diye kabul ettiğinde siyasi ahlak ve etik uyarısında bulunan bir Meral Akşener oldu mu? Olamaz. Çünkü partinin tamamı bu işlerin peşinde koşuyor. Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu’nu niye bu kadar kutsadığının kokusu da yakında çıkacaktır.

          Ahmet Çelik bu istişare numaralarını geç… Seni herkes tanır ve bilir. İBB’de asıl derdin nedir, çık onu açıkla…

CHP’ye aba altından sopa gösterecek kadar hangi menfaatin engellendi?

          Meral Akşener’in çakma Fatih Sultan Mehmed’i Ekrem İmamoğlu’na çakma Akşemseddin olmak için “istişare” istiyorsun da sana İstanbul’u verseler Bizans’ı diriltip İstanbul’u onlara satarsın…

          Bu arada kıymetli dostun FETÖ’cü Adnan Osman Güldaş nerede? Yoksa İBB’de onun mu bir işi var?