Beşiktaş potada Teksüt Bandırma’nın gençlerini alarak çok düşük maliyetle iyi takım kurdu. Hem günü hem geleceği kurtarmak adına çok büyük yatırım. Alperen, Şehmuz, Ercan, Sadık ve diğerleri ellerinden geleni yapıyor. Misal Alperen. Ligde sayıda ilk, ribaundda üçüncü, blokta dördüncü.

Bu güzel takım lige eksi puanla başladı. Son Anadolu Efes maçıyla beş maçı da kaybetti. Takviye şart. Yoksa bu çocukların hepsi kapışılır. Beşiktaş da düştüğüyle kalır.

Bursaspor yenilgisi Tofaş’ı sarstı. Orhun Ene, “Takımı daha ileri götüremem” diye istifa etti. Beş yıl önce uzun vadeli planla başlayan birliktelik bitti. Sebep yenilgi değildi sadece. Ene ile Tofaş, lige çıktı, final oynadı, Avrupa’da çeyrek finali gördü. Meija ve Barış’tan sonra kurulan kadro yavan kaldı. Tofaş ekonomiyi Ene kendini de düşündü doğal olarak.

Ligde Ormanspor, L.H. Fethiye önünde önemli galibiyet aldı. Kikanoviç yine ortada yoktu. Bursaspor, Tofaş’ı mağlup etti. Newman, Can ve Oğuz ön plana çıktı. Karşıyaka, Darüşşafaka’yı 42 sayı kenar katkısı, pota altı üstünlüğüyle geçti. Doğuş, beşinci maçta da çift hanelere ulaştı. Bahçeşehir Koleji, Owens ve Green’in dönmesiyle B.Çekmece’yi hem de savunmayla yendi. Fenerbahçe, Petkim’ekarşı De Colo’suz da zorlanmadı. Herkes devredeydi. Galatasaray- Gaziantep maçında 28 atan Macon, müthiş oynadı. Williams ve Motum da destek verdi. Takım olarak iyi olan konuk ekibe, Jaiteh’in 27 sayısı ve pota altı karartması yetti. Türk Telekom, Afyon’a zorlandı. Dekker, Wiltjer ve Ennis’le kazandı. Karşıyaka maçı hem savunma hem de üçüncülük testi olacak. Anadolu Efes, Beşiktaş’ı yabancılarla mağlup etti.