Birkaç gün önce oynadıkları maçlarda geri dönüş hikayesi yaşayan iki takım Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sahaya çıktı. Bir farkla, ev sahibi Fatih Karagümrük, Malatya’da geriden gelen, konuk Antalyaspor öndeyken evinde Beşiktaş’a kaybeden taraftı.

Ligin en çok pas yaparak gole giden takımlar sıralamasında Trabzonspor’un arkasından ikinci sırada olan Karagümrük, kimle oynarsa oynasın, kim oynarsa oynasın aynı sistemini sürdürmeye çalışıyor. Dün de öyle oldu. Beşiktaş maçında aldığı darbe nedeniyle savunmayı geriye kaçarak yapan Antalyaspor ceza sahasında çok rahat pas bağlantısı kurdu. Ligin en çok topa sahip olarak oynayan takımı olma başarısını elinde tutan Kırmıı Siyahlılar, bu pasları hep öne ve etkili bölgeye yaptı. Bu da, ev sahibine belki de hesapladığından fazla pozisyon getirdi, ilk yarıda. Ancak, kalesinde devleşen Boffin geçit vermedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilk yarıda yaşadığı sıkıntıdan kurtulmak için oyuncu ve oyun içi değişiklikleri yaparak ev sahibini kalesinden uzaklaştırmak istedi. Bunda da başarılı oldu. Topu rakip alanda karşılayıp, oralarda topla oynama şansını yakaladı. Bu kez Viviano devreye girdi.

İlk yarıda gol kaçırmaktan yorulan ev sahibi oyunun sonlarına doğru kendisine üstünlük getiren pas bağlantısını yeterince başaramadı. Top bir o kaleye, bir bu kaleye gitti. Her iki takımda birer yarı da daha iyi görüntü verdi.

Maçın hakemi Arda Kardeşler, genel olarak futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesinde çok zorlanmadı. Pozisyonları iyi değerlendirdi. Oyuncuların iyi niyeti de onun bir şansıydı denebilir.