Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play Off mücadelesi öncesi basketbolun kalbi Eurolig’de attı. İspanya’daki F4 bizim için apayrı bir heyecana sahne oldu. Efes Pilsen’in 2000 yılındaki katılımı dışında bazen kıyısından dönüp çoğunlukla uzaktan seyrettiğimiz bu organizasyonda son beş yılda Fenerbahçe ile gururlandık. Sarı Lacivertlilerin üç yıl üst üste final oynayıp, bir de şampiyonluk çıkardığı F4’te Anadolu Efes’in de katılımıyla tarihimizde ilk kez iki takımla temsil edildik. İspanya, İtalya, Yunanistan ve Rusya’dan sonra bunu başaran beşinci ülke olduk.

Sıralamanın cilvesi iki ekibimiz ilk gün karşı karşıya geldi. İyi tarafı finalde bir Türk takımının yeri garantiydi. Fenerbahçe normal sezonun lideri olarak geldiği F4’ün gediklisiydi. Ancak, Anadolu Efes’in yolculuğu sıra dışıydı. Bir sene önce ligin sonuncusuydu Anadolu Efes. Dokuz yeni oyuncuyla Ergin Ataman’ın liderliğinde yükselerek, basketbol tarzını değiştirerek müthiş bir çıkışla geldi son dörde.

Sakatlıklardan muzdarip Fenerbahçe’yi yine sıra dışı oyun ve performanslarla geçerek adını ilk kez finale yazdırdı. Bir yılda dipten zirveye gelene ancak şapka çıkarılır. Final maçında gel gitler yaşadılar. Geri düştüler, mücadele ettiler, yakaladılar. Anadolu Efes, CSKA’nın güçlü olduğu ribauntlarda üstündü, ancak onların üstün olduğu üçlüklerde de CSKA ekstra attı. Kupaya bir iki şut uzaktaydılar. Larkin’e eşlik eden çıkmadı. Faul problemleri, deneyim derken şampiyonluğu küçük nüanslarla kaybetti Anadolu Efes.

Kötü oynadılar diyenler, hayal kırıklığı yaşayanlar olabilir. Aynı şeyler sezonu domine ederek gelen Fenerbahçe için daha güçlü hissedilebilir. Ancak CSKA’nın son 16 sezonun 15’inde ve son 7 sezondur F4’te olduğunu hatırlatalım. Keza Real Madrid de farklı değil. Elbette gönül Anadolu Efes ya da Fenerbahçe’nin kazanmasını isterdi. Olsun bu da büyük başarı. Anlık düşünmeden geleceğe bakmalı. Yiğide de hakkını da vermeli…

Bütün bu güzellikleri, keyifle yaşamak varken, Ergin Ataman’a reva görülen utanç verici küfürlerle Dünya’nın belleğine kazındık. Türkiye’nin en başarılı üstelik “umarım bu anlamlı günde ya biz ya Fenerbahçe şampiyon olur” diyen koçuna mı zarar verdiniz ülkemize mi? Herkes zeki ya da çevik olamaz. Olsa da “ahlaksız” bir işe yaramaz. Artık lig heyecanına geri döndük. Sürpriz olmazsa ufukta Anadolu Efes-Fenerbahçe finali var. Umarız bu tür çirkinlikleri yaşayamayız bir daha.