Hatırlarsanız Cumhurbaşkanlığı seçim dönemi Fatih Altaylı’nın programına çıkan Meral Akşener, kendisinin Abdullah Gül lehine çekilmesi istendiğini ifade ederek “HDP’nin de içinde yer aldığı İP, CHP ve SP’nin de bir araya gelerek hepimizin Abdullah Gül’ü çatı aday göstermemiz istendi. CHP ve diğerleri buna sıcak baktı” demişti. Ama bunu kendilerinden hangi gücün istediğini gizli tutmuştu. Hâlâ da o konu aydınlanmadı. Bu dört partiye bu teklifi yapan ve üç partiyi o günlerde ikna eden güç kimdi?

          İşte o güç kimse, Ahmet Davutoğlu’na ve Ali Babacan’a parti kurduran güç de aynıdır. Sonradan bu ikisine parti kurduran bu güç, Cumhur İttifakı’ndan oy tırtıklamayı hesap ediyor. “Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ikilisiyle % 1-2 oy tırtıklarsak bu bile bize kâr” gözüyle bakıyorlar. Dikkat ediyor musunuz Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan bu misyonlarını yerine getirebilmek adına son zamanlarda çok görünür olmaya ve dikkat çekmeye çalışıyorlar. Bunların kimyasını ve oyunlarını da sürekli MHP Lideri Devlet Bahçeli bozuyor. Bunların tamamı terörist Demirtaş’a, terör örgütü uzantısı HDP’ye sevgi, merhamet beslerken; MHP ve Devlet Bahçeli dediğinizde cinnet geçiriyorlar.

          Gerçi “Memleket Masası” diye tutturarak gündemde kalmaya çalışan bunlar için “139 milletvekili arasından 15-20 kişiyi verebilir fakat verilenlerden sonra Mecliste grubu olan partiler olacak. Bunlar Gelecek Partisi, Babacan’ın partisi (DEVA), İP ve CHP... HDP’yi de biraz dinlenmeye alacaklar. Çünkü HDP gündemde olduğu müddetçe bunlara karşı bir alerji doğuyor Türkiye’de. Burada Cumhur İttifakı’nı ya da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratacak tarzda bir muhalefete, ağız birliğine gidecekler. Bunun adına da “Memleket Masası” diyecekler” tespitini yaparak, bunları gözüne far tutulmuş tavşan haline getiren ve siyasi projelerini sürekli bozan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı bu kadar cinnet geçirmelerinin sebebi gayet net anlaşılmaktadır.

          Ahmet Davutoğlu bunu “Sıkıştığınız her konuda çözümü ya kuralları değiştirmede, ya hile yapmada ya da adaletten uzaklaştırmada buluyorsunuz” sözleriyle, Ali Babacan ise “Bahçeli’nin ülkeye hangi faydası dokunuyor, merak ediyorum” sözleriyle kendince tepki ve cinnet halini göstermiş…

          Ahmet Davutoğlu en son “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözüne alerjisini kusarken gündem olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin İnce “Türkiye’de tek dil, tek din ve tek ulus dayatması var” diyerek Gelecek Partisini HDP’nin misyonunda konumlandırarak gündem oldu. Bunların bu açıklamalarını ibretle takip edince bunlara dayatma yapan, yönlendiren gücün PKK olmasına dair şüphelerimiz günden güne artıyor. Ali Babacan da terörist Demirtaş’ın tahliyesini isteyerek, HDP’li belediyelere kayyum atanmasına karşı çıkarak ve HDP kongresine mesaj göndererek siyasete başlamıştı. Tek merkezden yönetildikleri o kadar belli ki, aralarında hiç söylem farklılığı yoktur. Zaten her ikisinin de medyadaki ana karargâhı Karar gazetesidir. Bu altı partinin üst aklının Abdullah Gül olduğu çok aşikârdır. Ama odak güç neresi orası muallak durumdadır. ABD mi, İngiltere mi yoksa ABD’nin maşası olan FETÖ, PKK alt kademesi mi?

          Abdullah Gül’ün ABD-İngiltere ortak malı olduğu düşünülürse, diğerlerinin de yol haritası aldıkları merkez buralardır.

          Mesela “Bahçeli’nin ülkeye hangi faydası dokunuyor, merak ediyorum” diye soran Ali Babacan’a biz de soralım. Deva isimli, veba üreten partini kurmadan önce 2019 yılının 23 Nisan günü İngiltere Büyükelçisi ile Ali Babacan Tekstil San. Tic. AŞ’de ne görüşmüştün?

Ben dahil, birçok yazar bu konuyu yazdı, defalarca sordu ama hiçbir cevap vermedin.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli, Barzani’nin bağımsızlık referandumuna destek verdiği için bir önceki İngiltere Büyükelçisine randevu vermezken, Ali Babacan kendi dükkânı olan Ali Babacan Tekstil San. Tic. AŞ’de şimdiki İngiltere Büyükelçisi ile parti kurma aşamanda ne halt yemeye buluşmuştun?

          “Bahçeli’nin ülkeye hangi faydası dokunuyor, merak ediyorum” sorusunun cevabı bile bu örnekte yatmaktadır.

          Siz, Türkiye’yi ihanetlerle örmeye çalışıyorsunuz, Devlet Bahçeli sürekli ihanetlerinizin Türkiye’ye vereceği zararların önünde engel oluyor. Size kalsa Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunu çoktan ABD ve İngiltere’ye eyalet yapacaksınız.

          MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu ülkeye hangi faydalarının dokunduğunu, Ali Babacan’ın bu ülkede hangi ihanetler peşinde olduğunu uzun uzun yazardık. Ama bugün yerimiz dar. Onları da inşallah başka zaman yazarız.

          AKP’ye geçmeden önce, bir zamanlar MHP’nin kapısında siyaset yapmak için çadır kuran ve yüz bulamayan Ali Babacan, şimdi İngiliz kapısında kötü yola nasıl düştün bunu anlat bizlere… Siyasetin Bebecan’ı iki günlük partinle bu ülke için her türlü bedeli ödemiş MHP’yi yarıştırmaya kalkma… Türkiye’nin ve MHP’nin tarihine bakarsan, MHP’nin bu ülkeye hangi faydaları sağladığını anlarsın. Ama ABD, İngiltere, İsrail, FETÖ, PKK penceresinden değil, Türk penceresinden bakman lazım. Onu da yapmaya sen müsait değilsin değil mi Ali Babacan?