Bu günlerde Riva’da, üst klasmana terfi edecek hakem ve yardımcı hakemler ter döküyor. En geç hafta başında önümüzdeki senenin klasmanları açıklanmış olacak. MHK,geçen sene klasmanlar yapıldığı zaman not ortalamalarını açıkladı, “Eski kuruldan böyle teslim aldık” dediler. O zaman bu seneki not ortalamalarını da açıklasanız ya. Kurslara çağrılanların notlarını, hangi maçta, kimin ne not aldığını herkes bilsin. Gözlemci rapor yazıyor, ne not verdiğini bilmiyor, hakeme rapor geliyor, not bölümü kapalı. Sayın Zekeriya Alp kendine yakıştırıyor mu böylesine gizliliği? Kurmaylarının yaptığı bu tuhaf işler Alp başkanın içine siniyor mu acaba?

Süper Ligdeki hakem notları da açıklanmalı. Çok tartışılan maçlarda, hakemler ne not aldılar, kim cezaya girdi, kim ödül aldı, herkes bilsin, hangi baba, kime ne not vermiş? Şu babalar-oğullar işi bittiğine göre de şeffaflığı görelim artık. 81 milyonluk ülkede 3000-3500 lisanslı hakem var ve bunun da yarısı yapmıyor. Sahada görev yapan hakem sayısı bu kadar az. Dayak yersin polis koruyamaz, karakolda, mahkemede kimse sana sahip çıkmaz, dernek ortada yok, yağmur çamurda duş bile yapamazsın, kimsenin umurunda olmaz. Kulüp Başkanları, yöneticiler sonuca göre seni tehdit eder, odaya kilitler. 5 yıldır hakem ücretleri artmaz, bir kuruş zam yaptıramazsın. Bunlar önemli şeyler değil, küçük sorunlar! Sağ olsun MHK, Türk hakemliğinin kangren olmuş en büyük sorununu halletti.

Çünkü artık “Babalar ve Oğullar” dönemi sona erdi! Çünkü artık basında görev yapmış olanlar gözlemcilik yapamayacaklar! Merkez Hakem Kurulu’nun hazırladığı talimat değişikliği önerileri, TFF yönetimi tarafından kuşa çevrilip, onaylandıktan sonra memleketteki tüm hakemlik sorunları çözümlendi! Bundan sonra hakemler dört dörtlük olacak, maçlarda sıfır hata yapılacak, hiç tartışma olmayacak yorumcular ve yöneticiler hakemleri övecekler hep!

Teşekkürler MHK...

Aynen böyle devam edin. Futbol ailesi de yakında, yaptığınız hizmetler için size teşekkür edecek...