UEFA uluslar ligi grupların da bu akşam perde kapanıyor. Oynadığı futbolla bize umut veren, ancak skor konusunda sıkıntı yaşatan millilerimiz Rusya karşısında aldıkları galibiyetle yeniden umutlarımızı yükseltti. Yeni adıyla bir türlü yemediğimiz Rusya’yı ilk kez mağlup ettikten sonra bu akşam Budapeşte’de de “Neden olmasın?” diyoruz.

***

Kovid’in tırmanışı karşısında tedbirlere dikkat edip de rakamlardaki gidişatı aşağı doğru çekmeyi beceremezsek, maçlarımıza Korona freni yapmak zorunda kalacağımızı düşünmek dahi istemeyiz. Ama böyle giderse 2 lig ve 3 lig maçlarımıza 2-3 hafta sonra ara vermek zorunda kalacağız. Sıkı tedbirlerin, önümüzdeki haftaları kısıtlamasız yaşatabileceğini akıldan çıkarmamamız lazım. Korona ile ilgili Kulüpler Birliği toplantısında da tartışılan ve Ahmet Nur Çebi’nin dile getirdiği önemli bir problem daha var o da Kovid-19 testlerinin yapıldığı merkezlerin ve test sonuçlarının güvenilirliği. Bu şüphelerin doğruluk derecesi nedir? TFF bu merkezlerin ve test sonuçlarının takibi ve güvenilirliği konusunda ne yapmaktadır? Federasyon böylesine hayati bir konuda derhal bir açıklama yapmalı ve bu söylentilere dur denmelidir. 

***

2021 yılında FIFA kokartı takacak hakemlerimiz belli oldu. İsimleri FIFA ’ya gönderildi. Ama liste kamuoyuna açıklanmadı. Devlet sırrı gibi saklanıyor. Şimdi herkes bir senaryo yazıyor, kafasına göre birilerini liste dışı bırakıyor, birilerine kokart takıyor. MHK ise bu konuda sessiz duruyor. Hiç gerek yok senaryoculara çanak tutmaya, onaylanmış listenin gelmesini beklemeye. Yeni liste kurulun içine sinmemiş de olabilir. Saklamaya gerek yok. En geç Aralık sonunda zaten açıklayacaksınız. Sizden hakem camiası şeffaflık bekliyor. Böylelikle söylentilere de son vermiş olursunuz. Ne dersiniz?