Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarının son haftasına covid vakaları damga vurdu. 15’inci haftada dört maç oynanabildi. Haftanın en ilgi çekici maçı Bursa’daydı. Tofaş, yola gençlerle devam eden Afyon Belediye karşısında lig tarihinin en farklı galibiyetini aldı. 145- 55 biten maçta 90 farka ulaşarak hem rekor kırdı hem ilk sekizde yer almak için gereken averajı elde etti. Eski rekor 1988 yılında Erman Kunter’in 153 sayı attığı, Fenerbahçe’nin Hilalspor’u 175-101 yendiği maçtaki 74 farktı.

Ligde kadro-bütçe dengesine bakıldığında en başarılı takım olarak görünen Darüşşafaka, önce erteleme maçında Afyon Belediye’yi farklı geçti. İki gün sonra da deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Karşıyaka’yı yenerek üçüncülüğe yerleşti. Hakem hatalarının çok konuşulduğu maç, baştan sona çekişme içinde geçti. Bursaspor, önceki hafta Anadolu Efes’i deplasmanda yenen Gaziantep Basket’i evinde geçerek çok önemli bir galibiyet elde etti. Yeşil beyazlılar takım halinde iyi oynadı. Galatasaray altı eksikle sahaya çıkan Türk Telekom önünde ilk yarıda ecel terleri döktü. Başkent ekibi devreyi 45-44 önde bitirdi. Ancak ikinci yarıda hem karavana attı, hem top kaybı yaptı.

Bu böiümde işi ciddiye alan Galatasaray sıkı savunma yaptı. Melo’nun 7/12 üçlük, 6/8 serbest atışla 27 sayıya ulaştığı maçı Purcell ve Blackshear’da gele 16’şar sayılı destekle kazandı.

Evinde Darüşşafaka’ya kaybeden Karşıyaka, daha önce ertelenen 14. hafta maçında deplasmanda Büyükçekmece’yi zorlanmadan geçti.

Bu arada ligde yerli uzun sıkıntısı yaşayan Anadolu Efes, sorununu Bursaspor’da oynayan Egemen Güven’i alarak çözdü. Lacivert beyazlılar, takas için Tolga Geçim’i yeşil beyazlılara gönderdi. Kovid engellerinin arasında süren BSL’de Semt 77 Yalova-Bursaspor ve Merkezefendi-Anadolu Efes maçları şimdiden ertelenen 16’ncı hafta yenileri eklenmezse ikinci yarı bugün oynanacak 4 maçla başlayacak.