Ülkü Ocaklarını ısrarla şer meydanına çekmeye çalışan yaftacı zihniyete karşı Ülkü Ocakları yine ilimde, irfanda, kurultayda buluştu.

Öncelikle alanında yetkin akademisyenlerin moderatörlüğünde, Anadolu’dan Türk Dünyası’na ışık tutacak konu başlıkları ile “2023 Lider Ülke Türkiye Yolunda Türk Gençliği Çalıştayı” yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından, çalıştay için belirlenen konular üzerine sorun ve çözüm önerilerinin raporlandığı bildiriler gönderildi. Çalıştay, salgın süreci tedbirleri kapsamında çevrimiçi bir şekilde gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayda konular üzerine sunulan çözümler, öneriler bazında değerlendirilerek kurultayda sunulmak üzere raporlandı. Çalıştay sonucunda elde edilen rapor, devletin ilgili makamlarına da iletilecek ve bir bildiri kitabı olarak ilmin hizmetine sunulacak.

***

6-7 Ekim’de düzenlenen çalıştay ardından 9 Ekim’de Türk Gençlik Büyük Kurultayı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “2023 hedefinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılına girerken 100 bin gencimizle Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda buluşuyoruz.” diyerek aziz Türk milletini kurultaya davet etmişti. 9 Ekim sabahı Ankara’ya adeta akın oldu. Ankara Kapalı Spor Salonu tıklım tıklım doldu, kalabalığın çoğu dışarıda kaldı.

*100 bin kişi ile Cumhuriyetimize yüzyıllık yemin tazelendi, sadakat perçinlendi…*

Kurultayda, “Aziz Dava Arkadaşlarım, Sevgili Bozkurtlar, Asenalar” diyerek seslendiği yoğun kalabalığı, muhteşem bir tablo olarak iftiharla ifade eden Lider Devlet Bahçeli, dosta güven düşmana korku salan bu birlik karşısında kıvanç duyduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı. Lider Devlet Bahçeli konuşmasında, Ülkü Ocakları’nı hedefe alanları hedefe koydu ve Ülkü Ocakları’nın asıl yerini işaret etti: “Yürekleri vatan, bakışları bayrak, duruşları mızrak, sevdaları berrak olan Türk gençliği nerede diye soranlara, işte buradalar diyorum, dimdik ayakta olduklarını haykırarak bildiriyorum. Ülküsünde eriyen kavruk yüzlü yiğitler burada! Geleceğin teminatı Türk gençliği tüm görkemiyle bu salonda!”

Ülkü Ocakları’nı hedefe koyan ve haksız yaftalamalarla lekelemeye çalışanlara en doğru cevabı yine Ülkü Ocakları’nın verdiğini belirten Lider Devlet Bahçeli: “Geçtiğimiz Salı günkü grup toplantımızda demiştim ki, ‘9 Ekim 2021 Cumartesi günü, Türk Gençlik Kurultayı’na teşrif edecek kardeşlerim hep bir ağızdan elbet gerekli cevabı vakar ve asaletleriyle vereceklerdir.’ Öyle bir cevap veriyorsunuz ki, duruşunuzla ve coşkunuzla bütün şer odaklarını zangır zangır titretiyorsunuz. Ben de diyorum ki, kahrolsun şer odakları, çok yaşasın Ülkü Ocakları!” diyerek, tüm yaftalamaları gerçeklerin sesiyle süpürdü.

Lider, “Sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Akla gelecek son ihtimal olsa da sözgelimi sussak, tarih susar mı? Vicdan susar mı? Hakikat susar mı? Coğrafya susar mı? Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar devam edegelen şehitler kervanı susar mı?” cümleleri ile haklı nidaların daima semayı titreteceğini, Ankara’dan aleme haykırdı.

Salonda, 57. Alayın can bulmuş ruhuyla duran Ülkücülere “Sizler istikbalin huzur ve güven veren müjdelerisiniz. Sizler eğilmez başın, çökmez dizin, bükülmez bileğin, kırılmaz belin timsallerisiniz.” diyerek seslenen Lider Devlet Bahçeli, aydınlığa varacak geleceğin mimarının milletim, vatanım, bayrağım, mukaddesatım, mukadderatım diyen Türk gençliği olduğunu söyleyerek Ülkücü gençliğe nasihatlerde bulundu.

Lider Devlet Bahçeli’nin konuşması; üç maymunu oynayanların gözlerini açacak, kulaklarının pasını silecek, dillerinin eğrisini kıracak bir kılavuz niteliğindeydi. Bu kılavuzun kerametinin ilanı ise Ankara Spor Salonu’nun o muazzam atmosferiydi…

Lider Devlet Bahçeli konuşması sırasında “Evlatlarım! Elinizde her zaman bir kalem olsun. Ama yeri geldi mi de elinizde Zülfikar bulunsun!” cümlesini bir elinde kalem ve diğer elinde bir Zülfikar ile gençliğe hitap etti.

Ülkücü gençlik; elindeki kalem ile bir çalıştay gerçekleştirdi ve Zülfikar olup kurultayda buluştu. “Cumhuriyete Yüzyıllık Yemin Ülküye Ömürlük Sadakat” diyerek; İlmiyle yazdı, Zülfikar misali varlığıyla da düşmanın sözünü kesti!

***Ülkü Ocakları, dışarıda çalan boş tenekelerin sesi ile içeride göbek atanlara, yüzyıllık ayar verdi. Ankara Spor Salonu’ndan yükselen ses şamatayı susturdu. Onlar kendileri çalıp kendileri oynarken Ülkü Ocaklarının kervanı ilimle geleceğe meşale yakarak, şerri hayırla boğarak yürüyor…***