Adana'nın sevilen Başkanı Hüseyin Sözlü, yüzde 34 oy ile göreve geldiğini hatırlattı ve 31 Mart'tan beklentisini açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın, en başarılı olduğu yerin Adana olacağını söyleyen Sözlü, ‘Hedefimiz yüzde 60 artı bir. Cumhur İttifakı adayıyız. Geçtiğimiz dönemde yüzde 34 oranla seçildiğimde, AK Partili adayın 32 oranı vardı, ikisi 66 yapar. Siyasetteki toleransı da katarsak yüzde 60 civarı oy alacağımızı düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

RÖPORTAJ için gittiğimiz Adana’da Türkgün gazetesi Adana Bölge Temsilcisi İbrahim İspaha’nın sıcak misafirperverliği ve rehberliğiyle şehre giriş yaptık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem belediyenin rutin faaliyetleri hem de yaklaşan yerel seçimler sebebiyle günlerini bir hayli yoğun geçiriyor. Sabah 4’te uyanıp, gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kazanacağından emin ama ciddiyeti asla elden bırakmıyor. “Adana, milliyetçi hareketin liderinin memleketidir ve Adanalılar onu mahcup etmeyecektir” diyor…

ESKİDEN KURTARILMIŞ BÖLGE VARDI ŞİMDİ KARDEŞLİK VAR, HUZUR VAR

Cumhur İttifakı’nın adayları olarak hepimiz projelerimizle konuşuyoruz. Adana’yı gelişigüzel büyütmek yerine sağlıklı bir büyüme modelini esas alıyoruz diyen Başkan Sözlü, “Bizim dönemimiz kişisel çatışmaların bittiği dönemdir. Adana’da, MHP’li Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyesi ile birlikte Adana’nın her tarafında kamu otoritesi var. Yani yasalara riayet. Eskiden kurtarılmış bölgeler vardı, oralarda artık vatandaş için huzur iklimi var, kardeşlik iklimi var. Belediye otobüslerinin girmediği, giremediği alanlar vardı. Halk mazlumdu, mağdurdu. Bu mağduriyetler giderildi. Ulaşım odaklı çözüm önerileriyle vaat ettiklerimizi hayata geçirdik. Adana’da trafik problemi yüzde yüz çözülmedi ama geldiğimizden bu yana ciddi bir mesafe kat ettik. İstihdamı da arttıracak şekilde ekonomik altyapının güçlendirilmesi için organize sanayi bölgeleri hazırlıyoruz. Kimya ihtisas organize sanayi bölgesi, Gıda ihtisas organize sanayi bölgesi, ayakkabıcılar organize bölgesi, manifaturacılar, konfeksiyoncular organize bölgesi, yine alternatif tarım adına tarla balıkçılığı organize tarım bölgesi, seracılık organize tarım bölgesi, bunların hepsi bölgemizde ekonomik kalkınmayı hızlandıracak, ekonominin ivmesini arttıracak uygulamalar. Tarla balıkçılığında mesela, Avrupa şu anda bizim denizlerimizde, kafeslerde üretilen çupra ve levreği yiyor. Üç balıktan biri Türkiye’de üretilen balıklar. Ceyhan nehrinin tam denize döküldüğü yerde Karataş’ta tuzlu çorak araziler vardı. Burayı hem ekonomik olarak değerlendireceğiz hem de katma değeri çok yüksek tarımsal ürün olarak balık üretilecek. Yaş sebze, meyve üretimi; muz üretimi ağırlıklı olmak üzere inşallah Antalya’yla seracılıkta aramızda olan farkı da kapatacağız.

TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYANIN EN UCUZ EKMEĞİ ADANA’DA

Yaşanan afetlerin meyve ve sebze fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğunu söyleyen Hüseyin Sözlü, tanzim satışların devreye girmesiyle, afetlerden yararlanıp fırsatçılık yapmaya çalışanların önünün tıkandığını dile getirdi. Adana’da günde 350 bin ekmek üretildiğini söyleyen Sözlü, “Adana’da ekmeğin fiyatı sadece 60 kuruş. Dünyanın en ucuz ekmeği tahmin ediyorum bizdedir. Buğday fiyatları, işçilik üst üste koyduğunuz zaman bir maliyet oluşuyor. Belediyenin de desteğiyle çıkıyor şuanda ekmek. Halkımızın en temel besin kaynaklarından birisi olan ekmeğe ulaşımını kolaylaştırıyoruz” dedi.

DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Kısa vadede 50 bin kişiye, uzun vadede ise 250 bin kişiye istihdam sağlayacakları bir altyapı üzerinde çalıştıklarını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ayrı bir parantez açtı. Köprünün, Türkiye’nin en büyük köprüsü olacağını dile getiren Başkan Sözlü şöyle konuştu: Bu köprünün Türkiye’nin üç İstanbul Boğazı ve Körfez köprüsünden büyük tarafları var. Hepsi hükümet yatırımları olarak gerçekleştirildi, bizim projemiz mütevazı bir büyükşehir belediyesi tarafından, Türkiye’nin en büyük köprülerinden birisinin yapılması olarak öne çıkıyor. Diğerlerinden parayla geçiliyor, bizimkisi Adana tabiriyle beleş. Türkiye’nin en büyük iki hastanesi var orada. Birisi Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi diğeri de yaklaşık iki bin yataklı şehir hastanesi. İki tane üniversite, stadyum, iki tane mahkeme, Yüreğir Devlet Hastanesi de var, dolayısıyla çok iyi hesaplanmış çok iyi bir proje. Şehrin gerdanlığı olacak. Yapımı bizden önce başlayan metro çalışmalarının yarım kaldığını söyleyen Sözlü, “Pahalı bir yatırım, mevcut kaynaklarla biz her yıl onun ana parasının faizini ödeyebiliyoruz ancak” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN 600 MİLYON LİRA HARCADIK

3 bin aileye evde bakım hizmeti verdiklerini hatırlatan Hüseyin Sözlü, “Bir insanın kendi başına yapmak zorunda olduğu temizliği biz muhtaç ailelere, yaşlılarımıza, fiziki manada yardıma ihtiyacı olanlara yaş farkı gözetmeksizin kamu hizmeti olarak sunuyoruz. Cuma günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ydü. Özellikle yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilerin en çok yükünü omuzlayanlar kadınlardır aslında ve biz kadınlarımıza her konuda destek veriyoruz. Devletimiz, milletimiz adına, insanlık adına yapıyoruz bunu” dedi. Sözlü ayrıca gençlik merkezlerine de büyük önem verdiklerini vurguladı. 17 gençlik merkezinde 45 bin gencin kurslarını tamamladığını ve Türkiye’nin en iyi okullarını kazandıklarını hatırlattı ve ekledi: Bu zamana kadar yaptığımız harcama 600 milyon lira tutarında. Bu sene yeni mezun edeceklerimizle beraber tam 900 milyon liraya ulaşacak ve toplamda 60 bin mezunumuz olacak. Bunu aile olarak düşünürsek aile başına 15 bin liraya denk geliyor, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle böyle bir katkıda bulunmuş olduk, dar gelirli, orta gelirli, alt gelirli ailelere… 2014’te yüzde 34 ile seçildiğini, AK Parti adayının o dönem yüzde 32 oy aldığını vurguladı ve toplamda yüzde 66 olan bu oy oranının, siyasetteki tolerans hesaba katıldığında ortalama yüzde 60 gibi bir rakamlara denk geldiğini söyleyen Hüseyin Sözlü, ‘Anketlerde de hem ulusal anlamda saha anketleri yapılıyor hem de kendimiz bunları kontrol ediyoruz, kendi anketlerimiz de var, birbirleriyle çapraz şekilde mukayese ederek sağlamasını gerçekleştiriyoruz. Adana Cumhur İttifakı’nın başarısının en net olduğu yerlerden birisi olacak inşallah. 15 ilçeyi de büyükşehirle beraber kazanarak fire vermeksizin ittifakı taçlandıracağız’ şeklinde konuştu. TÜRKGÜN ÖZEL

ADANA MHP’NİN KULUÇKAHANESİ

Adana Milliyetçi Hareket Partisi’nin kuluçkahanesi. Ülkücü Hareket’in filizlendiği, kök saldığı yer. 1969 yılında rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Adana’dan milletvekili oldu. Milliyetçi hareketin ilklerinden olan Adana inşallah milliyetçi hareketin Türkiye’nin geleceğini kurma noktasındaki iddiasında en büyük itici gücü olacaktır. Adana buna müsaittir, elverişlidir.

TÜRKGÜN’Ü KUCAKLAMALIYIZ

Türkgün’ü okumalıyız, okutmalıyız, büyütmeliyiz. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in söylem birliği açısından, Türk milliyetçiliği fikrine inanan insanların hepsi Türkgün’ü şöyle bir kucaklayarak tiraj sayısını olabildiğince yükseğe çıkarmalıdır. Biz bu konuda samimi bir gayret içerisindeyiz. Türkgün’ün daha çok okunması için elimizden ne geliyorsa yapmayı sürdüreceğiz.

EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya ziyaretleri gerçekleşecek. Cumhur İttifakı’nın, Milliyetçi Hareket Partili bir büyükşehir belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Bu ziyaret, hem yeni başarıların bir mesajı hem de pazara kadar değil, mezara kadar sürecek olan Cumhur İttifakının kararlılık simgesi olacaktır.

BEKANIN TARİFİ ADANA'DA

CHP ve PKK’nın uzantılarının Adana’da çok dikkat çektiğini hatırlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tehlikeli birlikteliğe dikkat çekti. İP’e oy verenlerin bu ittifaka tepkili olduklarını söyleyen Sözlü, bu oluşum içerisindeki ülkücülerin gerçek yuvaları olan MHP’ye dönmeye başladıklarını dile getirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Adana’da yapmış olduğu kucaklaşma çağrısının Adana’da büyük ses getirdiğini açıklayan Sözlü, “PKK’ya yardım ve yataklık edenlerin meclis üyesi adayı olarak belirlendiği ilçeler var, bu da gösteriyor ki önümüzdeki dönemde bunlar fırsatını yakalarsa terörle mücadeleyi kesintiye uğratacaklar. Federasyon hayallerini yeniden gündeme getirecekler. Sayın Genel Başkanımızın beka meselesini tarifi burada ortaya çıkıyor” dedi.

ERDOĞAN BİZİ SEVİYOR

“MHP’NİN 50. yılında Adana’da Büyükşehir Belediyesi ve MHP’li 8 tane ilçemiz var. Ülkü Ocaklı bir belediye başkanı olarak böyle bir programa ev sahipliği yapmanın tarifsiz kıvancını yaşadım” diyen Hüseyin Sözlü, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adı Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak değiştirilmesinden son derece memnuniyet duyduklarını da dile getirdi. Sözlü, “Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünde, 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan ve Yenikapı ruhuyla perçinlenen ittifakımız, Alparslan Türkeş Üniversitesi ismiyle daha ileri seviyeye çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı, bu davranışıyla ülkücülere “Ben sizi seviyorum” mesajını vermiştir. ‘Bu ittifakta sizlerden talep eden değil, sizlere hürmet eden bir lider var’ demiştir.” diye konuştu.

Adnan Menderes Sahil Yolu Projesi

Seyhan Baraj Gölü kıyısında, kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemeleriyle, ilk etapta 3 kilometrelik güzergah boyunca taşıt yolu, bisiklet yolu, yürüyüş ve koşu yolu, dinlenme alanları, çocuk parkları, tuvaletler, bin araç kapasiteli otopark, dekoratif aydınlatmalar ile, Adanamıza yakışır bir tablo oluşturuldu.

Girne köprüsü daha da uzayacak

Girne Köprüsü uzunluğunu 52.5 metreye çıkartacak; Adana’ya 10 şeritli yol kazandırarak kapasitesini 2 katına çıkartacağız.

Tarım ürünleri daha hızlı ulaşacak

Tarım ürünlerinin daha hızlı ulaştırılması için planlanan yeni köprü, tarihi Misis Köprüsünün yanında yer almaktadır.

ASKİ Atatürk Spor Salonu

Türkiye’nin ilk LEED gold sertifikalı, 2500 seyirci kapasiteli ASKİ Atatürk Spor Salonu’nu Adana’ya kazandırdık.

Ceyhan Atık Su Arıtma Tesisi

Ceyhan Atık Su Arıtma Tesisi’nde yılda 12 milyon 583 bin 920 metreküp kirli su arıtılıyor. Çıkan çamurdan 582 bin 600 m3 biyogaz elde edilip 1 milyon 5 bin 648 kw enerjiye dönüştürülüyor.

Bir damla su için

ASKİ, 2014-2018 yılları arasında 153 milyon liralık yatırımla 327 projeyi hayata geçirdi ve 5 yılda 2286 km içme suyu şebekesi döşeme başarısını gösterdi.