Ligin en derin ve güçlü kadrosuna sahip Anadolu Efes, bir kez daha farklı öndeyken, sıkıntılı bir galibiyet aldı. Galatasaray, son topta güldü. Koç değiştiren, sakatı çok olan en önemlisi Thedore’u kaybeden Beşiktaş, Türk Telekom’u yendi.

Teksüt Bandırma, ligin iddialı takımı Tofaş’ı devirdi. Bahçeşehir Koleji, deplasmanda galip gelerek tehlike bölgesinin dışına çıktı. Fenerbahçe ve Karşıyaka nispeten daha rahat galibiyetler elde etti. Bursaspor, Afyon Belediye’yi son bölümde geçerek ilk sekiz umudunu korudu.

Kalitesi bir yana, öyle bir lig oynanıyor ki. Lig sonuncusu bile her rakibe kafa tutuyor. Herkesin herkesi yenebildiği, geçen yıla oranla daha dengeli bir lig izliyoruz. Öyle erkenden havlu atan takım yok. Görünen o ki takımlar birbirlerine yakın sıralanacak. Hal böyle olunca her puanın önemi bir kat daha artıyor. Yani ekmek aslanın ağzında değil, midesinde adeta. İşte, Sigortam Net İTÜ-Galatasaray maçı. Goodwin 24 saniye kala topu çabucak kullanmaya kalkmasa haftanın değil sezonun sürprizi olacaktı belki. Böylece Mobley’nin 35 sayısı da ayrı bir değer ka- zanacaktı. Webster’ın son saniye üçlüğü İTÜ’ye bir kez daha son top mağlubiyeti getirirken Galatasaray’ı da dördüncülüğe yerleştirdi.

Üç haftadır kaybeden Teksüt Bandırma, Tofaş’ı ağırladı. Bursa ekibinin yerlileri ortada yoktu, Lojeski de. Buna karşı ev sahibi ekipte yerliler 22 sayı attı. 41-12’lik bench katkısı, Prewitt’in kritik üçlükleriyle Teksüt Bandırma, Tofaş’la galibiyet sayısını eşitledi. Lider oyuncusu Thedore’u kaybeden, sakat Burakcan, Birkan ve McAdoo’dan yoksun kalan Beşiktaş, yeni koç Burak Bıyıktay ile sürprize imza attı. Maçın favorisi Türk Telekom’u son periyotta daha etkili oynayıp mağlup ederek puanını eşitledi. Sekizincilik umudunu alevlendirdi.

Lider Anadolu Efes, Darüşşafsaka önünde ilk yarıda 23 sayı farkı yakaladı. Gençlere şans verilen dakikalarda fark giderek eridi. Ergin Ataman’ın ilk beşe döndüğü bölümde de tekleyen Anadolu Efes, her şeye rağmen galibiyete ulaşırken Buğrahan ve Pleis öne çıkan isimler oldu. Hafta içinde euroligde yine moral bozucu bir yenilgi alan Fenerbahçe, Büyükçekmece karşısında iki farlı devre oynadı. İlk yarıda karavana atan Sarı Lacivertliler,
14 sayı geriye düştü devreyi 40-32 geride bitirdi. Ancak işi ciddiye alınca ikinci yarı ve skoru 60-28 oldu. Dış oyuncular Melih 23, Westermann ve Sloukas 17’şer sayı ile oynadı. Sloukas 27 asistin 14’üne yaptı.

Bahçeşehir Koleji, Gaziantep deplasmanında hayati bir galibiyete uzatmada kavuştu. Golden’ın 34, Buva’nın 33 sayı attığı maçta boyalı alan, bench ve hızlı hücum sayılarında konuk ekibin üstün olması sonucu belirledi. Bahçeşehir biraz daha rahatlarken, Gaziantep’e bir puan daha yaklaştı. Yabancı oyuncuların düellosu şeklinde geçen maçta Bursaspor, Afyon Belediye’yi ikinci ve dördüncü periyottaki oyunuyla geçti ve ilk sekiz şansını sürdürdü. İki taraf arasındaki fark yerli katkısıydı. Can’ın 11 sayısı belirleyici oldu. Haftanın en rahat galibiyetini Karşıyaka, Ormanspordeplasmanında aldı. Rakibini hiç yaklaştırmayan Karşıyaka’da Metecan’ın 15 sayı 6 ribaundluk katkısı dikkat çekti. Yeşil Kırmızılılar, bu hafta Anadolu Efes ile ilk yarının son maçında liderlik mücadelesi yapacak.