Merhum Barış Manço’nun o meşhur şarkısı var ya…

“Domates biber patlıcan.

Bir anda bütün dünyam karardı.

Bu sesle sokaklar yankılandı.

Domates biber patlıcan”

Biz, Barış Manço’dan dinlerken mutlu oluyorduk, şarkı dinlemenin lezzetini tadıyorduk…

Bu sesle sokaklar yine yankılanıyor ama bu sefer 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi “Domates, biber, patlıcan” birilerine ihanetini kapatma aracı oldu. Tanzim satış yerleri önünden geçerken Barış Manço’nun bu şarkısını çalarak tahrikte bulunuyorlar.

“Terör örgütü pkk’nın siyasi taşeronu HDP ile niye ittifak yapıyorsunuz?” diyorsun “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun?” diye soruya soruyla cevap veriyorlar.

ABD sınırımızda YPG’ye silah yığınağı yaparak ordu kuruyor, bu terör örgütü 50’ye yakın askerimizi Afrin operasyonunda şehit ediyor, Kılıçdaroğlu çıkıyor “YPG bize saldırmaz” diyerek savunma yapıyor. Bu nasıl bir ihanet, bu nasıl bir alçak söz diyorsunuz “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun” diye cevap veriyorlar.

“15 Temmuz alçaklığını yapan şehitlerimizin katili FETÖ ile niçin beraber oluyorsunuz?” diyorsun “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun?” diye cevap veriyorlar.

“Partinizin meclis üyesi listelerinde bu kadar pkk’lı var” diyorsun “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun?” diye cevap veriyorlar.

İhanetlerini, gafletlerini, yanlışlarını soruyorsun hepsinde de “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun?” diye soruyla cevap veriyorlar.

“Domates, biber, patlıcan” üzerinden resmen halkın içinde bulunduğu ekonomik durumu istismar ediyor ve ihanetlerini maskelemeye çalışıyorlar.

Halkın ekonomik kriz yaşadığı, alım gücünün azaldığı, yoksulluğun artığı bir gerçektir. Bunu kimse inkâr etmiyor ve edemez.

Ama “Domates, biber, patlıcan” kimsenin ihanetini kapatacak sembol nimetler de değildir.

Ankara’yı, İstanbul’u, İzmir’i, Antalya’yı, Mersin’i, Bursa’yı HDP desteğiyle alıp, HDP ile beraber yönetince “Domates, biber, patlıcan” fiyatları mı düşecek?

Yoksa “Domatese, bibere, patlıcana” kan mı bulaşacak?

“Domates, biber, patlıcan” istismarcıları, sizin insanın canına saygınız ve hassasiyetiniz olsa zaten pkk’lılarla işbirliği içine girip seçim ittifakı yapmazdınız.

Şehitlere, gazilere ihanet ediyor, bebek katilleriyle işbirliği yapıyorsunuz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz terörle mücadele yaparken birileri bizi farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar? 'Domates, patlıcan, sivri biber' diyorlar. Düşünün, bir merminin fiyatı nedir?" diyor ama gittiği illerde halkı “Merhaba teröristler nasılsınız?” diye selamlayan Meral Akşener de "Sebze meyvenin fiyatı, güya bir de bu yüzden yükseliyormuş. Bunlar bahane ustası oldular. 40 yıl düşünsek meyve ve sebzeyle mermiyi aynı cümlede kullanmak aklımıza gelmezdi. Sebzenin fiyatıyla merminin ne alakası var?'' diyor.

Peki, siz Cumhurbaşkanının kurduğu bu ekonomi denklemini beğenmiyorsunuz da, size ihanet birlikteliklerinizi sorunca niye sürekli “Domates, biber, patlıcan fiyatı ne kadar oldu biliyor musun?” diye savunma yapıyorsunuz?

Domates, biber, patlıcan bugün pahalı yarın ucuzlar… Peki, sizin HDP’li, pkk’lı yol yürüyüşünüz ne zaman biter?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli bu konuyu “Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner.” sözleriyle ne güzel açıklamıştı.

Trump "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz.” tehdidiyle Türkiye’nin ekonomisi üzerinde darbe girişimleri yaparken, onun vurulmasını istemediği YPG’nin avukatlığını yapmak Kemal Kılıçdaroğlu’na, 4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Afrin operasyonuna karşı çıkmak da ilk size düşen vazife olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünün sizin üzerinizde etkisi olmuyorsa, YPG’yi beraber koruma noktasında buluştuğunuz Trump’ın “Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz.” sözü belki domates, biber, patlıcan durumunuzu anlamanızda etkili olur.

Terör örgütü pkk-fetö-dhkp-c ile bir ve beraber olduğunuz sürece bu halkın hangi derdini, meselesini dilinize dolarsanız dolayın bunun adı istismar olacaktır. Binlerce askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın katilleriyle güç birliği yapıp “Domates, biber, patlıcan” üzerinden kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz?

Türkiye her derdini, sıkıntısını aşacak güçtedir. Yeter ki sizler ihanetinizle gölge etmeyin…