Cumhur İttifakı’nın gündemi ülkenin geleceği…

Enerjisini ekonomiden bilime, eğitimden sanata daha iyi bir Türkiye için harcıyor.

***

Zillet ittifakının ise gündemi kriz, kaos…

Gençleri sokağa dökme uğraşını, esnafı, çiftçiyi tahrik izliyor.

Olmayan sorunlar varmış gibi gösterilmeye, bitirilmeye ramak kalmış meseleler tekrar canlandırılmaya çalışılıyor.

Her gün kaynaksız attıkları, mesnetsiz aşırttıkları bir iddiayı gündeme getiriyorlar.

***

Erken seçim, derhal seçim, hemen seçim diyor, gün veriyorlardı, boş çıktı.

Yolsuzluk iddialarıyla gündemi çalkalamak, salgın nedeniyle oluşan ekonomik daralmayı kullanmak istediler, milletin ferasetinden döndü.

Terör suçundan hapsi boylayanları “masum”, kapatılmasına ramak kalan HDP’yi “meşru” göstermeye, çözülmekte olan PKK sorununa “Kürt sorunu” diyerek hayat öpücüğü vermeye çalıştılar, prim görmedi.

***

Talep olmasa da zırvalarını saçmaya bıkmadan usanmadan devam ediyorlar.

Gece rüyalarında mı gördüler, yoksa açtırdıkları faldan mı çıktı, nereden türettikleri bilinmez bir iddiayı yine gündeme getirdiler.

Konu siyasi cinayetler…

***

HDP’nin Demokrat Amcası Kemal “seçimler öncesi siyasi cinayetlerden” endişe duyuyormuş…

Aynı iddiayı FETÖ’nün Akşener’e destek verdiğini söyledikten kısa bir süre sonra soluğu Meral ablasının dizinin dibinde alarak ömrünün geçeceğini iddia ettiği dava nöbetine son veren İP’li Koray Aydın da “bizim de aldığımız suikast duyumları var” diyerek destekliyor.

***

Madem endişeleri ve hatta duyumları var, neden ellerindeki bilgileri savcılıklarla paylaşmıyorlar?

Savcıya gittiklerinde işkembeden attıklarının mı yahut kucak kucağa oldukları terör örgütlerinden hangisinden sufle aldıklarının ortaya çıkmasından mı çekiniyorlar?

Geçmişte PYD’nin terör örgütü olup olmadığı sorusunu “elimizde bu konuya ait istihbaratı bilgi ve kurumsal yapı yok” diyerek savuşturanlar bugün hangi bilgi ve yapıya dayanarak siyasi cinayetler işleneceğini söylüyorlar?

Kılıçdaroğlu’nun endişeleri ile partisinin yetkililerinin Irak’ın kuzeyine gerçekleştirdiği ziyaret esnasında görüştüğü PKK’lıların arasında bir bağlantı var mıdır?

Koray Aydın’ın duyumları ablasının geçmişte desteğine şahit olduğu FETÖ’cülere mi dayanmaktadır?

***

Nereden bakarsanız bakın, zilletin krize oynadığı açıktır.

Bunun için her türlü kışkırtmayı deniyor, kargaşayı tetikliyorlar.

Birilerinin “CHP’yi fay hatlarından çıkarıp geniş kitlelere açtı” diye övgüyle bahsettiği strateji, iktidara gelmek için krizlerden medet uman ahlaki bir çöküşle sonuçlanmıştır.

Atatürk’ün partisi CHP, faili belli bir siyasi cinayet sonucunda bu hale gelmiştir. Her gün yeni bir söylemle korku iklimi yaratmaya çalışmanın bedelini zillet ağır ödeyecektir.