İşin mutfağında tarım var! Üretim var! Çiftçi var! Ziraat mühendisi var! Gıda Mühendisi var! Veteriner hekim var! İşin mutfağın da Tarım Bakanlığı var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyumadan önce tükettiği özel bir karşımın tarifini verdi ve tavsiyede bulundu: “Ben her akşam manda yoğurdu… Onun içine Medine hurması doğrarım 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer, yatarım. Tavsiye ederim, çok çok faydalı. Şifadır!”

Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Sağlıklı biri olmak çevreniz için de son derece önemlidir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkündür.

SAĞLIKLI BESLENME, SEVDİKLERİNİZLE GÜZEL GÜNLERİN TEMİNATIDIR!

Cumhurbaşkanımız, Sevgili Erdoğan’ın, kıymetli büyüğüm Sevgili Bahçeli’nin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Akşener’in ve diğer muhalefet partileri kanaat önderlerinin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı olması önemlidir. Özellikle önem vermeleri de gereklidir. Sağlık, en büyük varlıktır. Her şeyin temelidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı ile birlikte gelen “sağlam vücut” mimarisi, inşaası ve onu her daim koruyabilmek için sahip olmanız gereken hayal gücü, planlama, emek, disiplin, sabır, irade, fedakârlık, azim, tutku, pozitif düşünme, hırs, savaşma duygusu, özgüven sayesinde her gün, her hafta, her ay ve her yıl “sağlam kafa” oluşturmaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Tokatlı çiftçilerle bir araya geldi ve “şifa niyetine tavsiye ederim,” dedi ve şimdiye kadar özellikle ana ve yavru muhalefetin aklına gelmeyen manda yoğurdu, bal, yulaf ve hurma bir anda akıllarına geldi. Her zaman ki gibi abartı da sınır tanımadı ana ve yavru muhalefet! “Şifa niyetine tavsiye ederim” sözüne karşılık ana muhalefet tarafından yazılanlardan bir kaçını paylaşmak istiyorum. “Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan’ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL!” Bu paylaşımda arkadaş bir gecede 1 kg manda yoğurdunu ve diğer karışımları tüketebiliyor(!) Bir diğeri; “Turist gibi yaşayan onlar, manda yoğurdu yiyen onlar, kestane balı yiyen onlar… Biz de pazarın döküntüsünü yiyoruz!” Bir tane pazar döküntüsü yiyen ana ve yavru muhalefet vekili gösterebilir misiniz?

Her zaman söylüyorum, söyleyecek sözü, ciddi bir alternatif önerisi olmadığı için, enflasyon gibi gerçek bir problemi bile ajite etmeden gündeme alamayan ana ve yavru muhalefet: “Meseleleri gerçekten mesele etmezseniz” halk (seçmen), “Erdoğan kalksın biz oturalım” anlayışına hayatta oy vermez! Sevgili ana ve yavru muhalefet; sorunların herkes farkında ama halkın “20 yılın sonunda sorunları yine Erdoğan çözer” demesine hiç mi şaşırmıyorsunuz?

BAKMAKLA GÖRMEK ARASINDAKİ FARK!

Bakmakla görmek arasındaki fark nedir?” diye sormuşlar Mevlana’ya…

Cevaplamış: “Senin baktığına herkes bakıyor; ama ya görebildiğini herkes görebiliyor mu? Bir taraftan ana ve yavru muhalefet işi ajite edip işin parasal kısmını görebiliyorsa; diğer taraftan işin mutfağında teknik bir personel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği karışım tarifinden tarımsal üretimin 3 ayağı olduğunu bunlardan birincisi Granokültür: Taneli, tohumlu, lifli bitkiler. İkincisi Vejakültür: Sebze ve meyve üretimi ve üçüncüsü Hayvansal Zookültür üretimden oluştuğunu ve bu üretimin meyvelerini de şifa niyetine tüketebileceğimizi vurguladığını görebiliriz.

Son söz: Hayat pahalılığını eleştireyim derken, komikliklere düşmenin âlemi yok!